Welkom bij Danitsja's

Wat vind je waar op deze site

Vanaf 1994 hadden we 15 jaar tamme ratten als huisdier, de zogenaamde 'honden onder de knaagdieren'. Op deze website vertellen onze ratten wat ze allemaal meemaken. Hun gezamenlijke hobby is fotoverhalen maken en snoepjes testen. 

De laatste jaren hadden we veel pech met de gezondheid van onze ratten. Vooral aan kaakabcessen kregen we een gruwelijke hekel, iets waar we nooit eerder mee te maken hadden gehad. 

Zeke overleefde twee kaakabcessen, maar zijn broer Marlee moesten we, na een maandenlange behandeling, laten inslapen. Tussendoor ontglipte Chabba ons nog door chronische luchtwegklachten, zodat we na Marlee's dood besloten geen ratten meer te nemen.

Toen we die beslissing namen, hadden we nog drie ratten: Zeke en twee rittens uit de opvang: Borat en Leeroy. Gelukkig duurde het nog bijna drie jaar voor we afscheid van ons laatste ratje Borat namen; helaas moest ook hij worden ingeslapen door een kaakabces... 

Gelukkig heeft onze hond Bobby wat rattige trekjes overgenomen, en soms komen hier ratjes logeren om ons door de ergste aanvallen van GMR* heen te helpen.

* GMR = het GetMoreRats-virus

Hieronder vind je kort samengevat waar mijn rattenpagina's over gaan. 
Door op de buttons of het plaatje te klikken, 
ga je naar de betreffende pagina.
Veel plezier!

klik hier om algemene informatie over ratten te lezen klik hier om algemene informatie over ratten te lezen

<:3(--)~~~

Hier vind je algemene informatie over de aanschaf en verzorging van tamme ratten. Mocht je nog twijfelen over het aanschaffen van ratten, dan staan hier misschien dingen die je nog niet over ratten wist. Ook kun je hier te weten komen waarom mijn vriend niet meer allergisch voor o.a. dieren is.
klik hier om de fotoverhalen te zien klik hier om grappige fotoverhalen te bekijken

<:8(--)~~~

Hier zie je een aantal fotosoaps met in de hoofdrollen onze eigen ratten. 
Uiteraard zijn de foto's op diervriendelijke wijze gemaakt en de ratten hebben uit vrije wil meegedaan, al dan niet aangespoord door lekkere snoepjes.   
klik hier om naar rattensnoep te gaan klik hier om naar rattensnoep te gaan

<:3(--)~~~

Tarkan en Tibilé hebben een heuse rattensnoeptest mogen doen en hier vind je hun deskundige oordeel. 
Omdat onze andere ratten ook gek op het testen van rattensnoep zijn, is er een tweede pagina bij gekomen. 
klik hier om naar rattigheid te gaan klik hier om naar Rattigheid te gaan

<:3(--)~~~

Op deze pagina vind je allerlei dingen die met ratten te maken hebben. Zoals het liedje Mista Family van Erik over Bobmar, Djaman, Iggy, Bruce en Grizz. Ook vind je hier rattensnoep voor mensen en kun je met Iggy een duik in de platenkast nemen. 
klik hier om naar informatie te zoeken klik hier om een overzicht van informatie op deze website te zien

<:3(--)~~~

Op de eigen pagina's van de ratjes staat her en der verspreid veel informatie. 
Op deze pagina vind je een overzicht van alle informatie die op mijn site staat. Door op het onderwerp te klikken, wordt je naar de betreffende informatie geleid. 
Onze ratjes:

<
:3(--)~~~
klik hier om naar de pagina van Iggy, Izumi, Marlee, Zeke en Chabba te gaan Iggy: 23-10-2002~10-03-2006
Izumi: 04-06-2004~07-07-2006
Chabba:22-02-2006~15-06-2007
Marlee: 27-11-2005~27-08-2007
Zeke: 27-11-2005~22-10-2008
Paddy'O'Marlee en Prehistoric Zeke zijn 27 november 2005 geboren bij rattery Louise. Marlee is onze eerste wildkleurige rat (agouti) en Zeke is een blauwe variant van Marlee met robijnoogjes. 
Chabba is op 22 februari 2006 ter wereld gekomen bij rattery Blazed-Amigos (voormalig Louise). Chabba is zwart en heeft geen witte aftekeningen.
Vroegere ratjes:
klik hier om naar de pagina van Iggy, Bruce, Djaman, Igor en Izumi te gaan

Bruce: 23-10-2002 ~ 18-04-2005
Djaman: 23-10-2002 ~ 22-07-2005
Igor: 04-06-2004 ~ 05-08-2005

Igor en Izumi werden 4 juni 2004 bij rattery Litli geboren. Izumi is volgens de stamboom een 'rus minkpoint' en Igor een 'rus sealpoint'. 
Ze zijn wit met een point (vlek) op hun neus en achterste, een soort siamees dus. Izumi's points zijn heel lichtbruin, die van Igor zijn vrij donker.  
Samen met Djaman, Iggy en Bruce hebben ze het reuze naar hun zin!
klik hier om naar Helios, Bobmar, Iggy, Bruce en Djaman te gaan klik hier om naar de pagina van Helios, Bobmar, Iggy, Bruce en Djaman te gaan

Helios: 21-02-2002 ~ 20-07-2003
Bobmar: 21-02-2002 ~ 09-06-2004

Helios en Bobmar (Lee) zijn 21 februari 2002 geboren en ze komen uit een rattenopvang. Het zijn twee agouti (wildkleurige) japanners.
Op 23 oktober werden de nieuwe vriendjes van Helios en Bobmar geboren: Djaman, Iggy en Bruce (Lee). Ze komen bij rattery BeccaEnzoo vandaan.
Djaman is zwart en Iggy en Bruce zijn zwarte japanners. 
Klik hier om naar Tibilé en Tarkan te gaan klik hier om naar de pagina van Tarkan en Tibilé te gaan

Tibilé: 22-11-1999 ~ 15-03-2002
Tarkan: 22-11-1999 ~ 25-03-2002

De broertjes Tarkan en Tibilé komen bij Aristo's Rattery vandaan. Tibilé is gele ier, dat betekent dat hij een wit/gelige vacht heeft en dus het evenbeeld is van Grizz. Tarkan is een rex met een grijze vacht. Volgens de stamboom is Tarkan een amerikaans blauw berken rex, maar hij kan ook russisch blauw zijn. 

klik hier om naar Boris en Grizz te gaan klik hier om naar de pagina van Boris en Grizz te gaan

Boris: 08-1996 ~ 30-05-1998
Grizz: 02-1997 ~ 31-10-1999

Boris en Grizz zijn "gered van de slangen". Zo kwam Boris vrij onverwacht bij ons wonen. Toen Jetamia een half jaar later overleed, hebben we ook Grizz bij dezelfde slangenhouder vandaan gehaald (in ruil voor rattensnoepjes). 
Boris is zwart met witte sokjes en een witte buik, Grizz is wit/gelig (blond) met bruine ogen. 
klik hier om naar Jetamia te gaan klik hier om naar de pagina van Jetamia te gaan

Jetamia: 10-1994 ~ 03-02-1997

Mijn eerste nacht met Jetamia vergeet ik nooit! In de dierenwinkel was ze in een kartonnen doosje gestopt, en toen ik dit doosje thuis opende, sprong ze gelijk op de 
grond. Weg was ze! Toen ik wilde gaan slapen, had ze zich achter mijn (gas)kachel verstopt. Met planken, kastjes en andere materialen had ik haar, dacht ik, hermetisch opgesloten. Ik kon dus gerust gaan slapen. Maar 's nachts werd ik wakker omdat er IETS in m'n pyjama kroop! En ik was nog niet echt een held met ratten... Gelukkig verdween ze snel uit mijn bed, en toen ik de volgende ochtend weer wakker werd, zat de kleine Jetamia netjes in haar nieuwe kooi op het bureau.
Diversen:
klik hier om over Bobby te lezen klik hier om hond Bobby te bekijken

_.^____)

In augustus 2005 kregen we er een nieuw huisdier bij: een hond! De ratjes waren het er niet helemaal eens dat Bobby een eigen webpagina kreeg, maar na chantage met yoghurtdrops hebben ze toegestemd. 
Ook op deze pagina geven de ratjes af en toe commentaar op Bobby's teksten. 
klik hier om naar de links te gaan klik hier om leuke links te bezoeken

<:3(--)~~~

Als je nog meer leuke of informatieve websites over ratten zoekt, dan kun je hier kijken. Er staat onder andere een link naar de Rat Sewer, een website met veel medische informatie over ratten. 
Heb je zelf een leuke site, dan kun je me e-mailen. Als ik de website leuk vind, dan komt die bij mijn links te staan. 

Teken het gastenboek
      
Bekijk het gastenboek

klik hier om naar mijn gastenboek te gaan

<:3(--)~~~

Ik vind het heel leuk om te lezen wat je van deze website vindt. Laat het me weten door een berichtje in mijn gastenboek te schrijven!  
Andere buttons in het menu:


om mij een e-mail te sturen.


om terug te gaan naar de ratten- beginpagina

om mijn ART-werk te bekijken (ook rattige items) 

om mijn webwinkel te bezoeken. Je vind hier ook rattige kaarten. 

 ~ mijn webwinkel is vernoemd naar mijn eerste ratje Jetamia ~


Alle foto's op deze website zijn gecomprimeerd. Op aanvraag kan ik je eventueel foto's van betere kwaliteit e-mailen. Ook zijn alle foto's met copyright en ze mogen dus niet zonder mijn toestemming worden gebruikt.
 

Bijke

Eigenlijk hoort deze foto niet thuis op een rattensite, maar de hond Bijke krijgt hier toch een plekje. Bijke was van m'n oma en we gingen bijna elke dag wandelen (uuuuren). Toen ze twaalf was, ging ik in een andere plaats op kamers  Bijke wonen, en ik zag haar niet meer zo vaak. In juni 2000 is zij op achttienjarige(!) leeftijd overleden.
Hoewel Bijke in haar eerste levensjaren is mishandeld, is ze bij mijn oma uitgegroeid tot een lieve boerderijhond.

Bobby

En nu hebben we zelf een hond! Bobby heeft zijn eigen pagina op deze site. Bobby is net als Bijke een halve stabij en dat sprak me natuurlijk erg aan. Bobby is was zo'n 3 ŕ 4 jaar oud toen hij bij ons kwam en hij is erg lief. En hij laat de rattenkooi met rust, iets wat ook erg belangrijk is!

klik hier om terug te gaan

klik hier om naar boven te gaan

klik hier om verder te gaan


HOME