rattigheid is... een snoepje stelen als de ander niet oplet

Danitsja's

Rattigheid

Op deze pagina vind je rattige dingen voor rattenbaasjes, zoals rattensnoep voor mensen en muziek. Via de link onderaan deze pagina, kom je bij allemaal rattige animaties terecht.  

 

klik hier om een rattig muziekje te luisteren: ©Mista Family - CeŽSRattig muziekje
Bobmar (Lee): Deze pagina is heel gezellig, want als je op de muziekbutton klikt, hoor je een rattig liedje. Dit liedje gaat over mij, Bruce Lee, Grizz Lee, Djaman en Iggy. Het liedje is gemaakt door Erik en Paul van CeŽS. Het liedje heet Mista Family en is © CeŽS 2002. 
Het zou leuk zijn als je in het gastenboek laat weten wat je van dit liedje vindt.

 

Rattige kaarten
klik hier om naar webwinkel Jetamia te gaanJetamia: Onze baasjes zijn heel creatief en maken van alles. Daarom hebben ze nu een webwinkel en die hebben ze naar mij vernoemd, best wel leuk dus! 
Daar zijn deze rattige kaarten van Danitsja ook te koop.
Igor: Ik heb model gestaan voor deze eerste kaart, omdat ik een siamese rat ben. Rechts zie je een uitvergroting van mij en een stukje kaas. 


Deze kaarten zijn ook te vinden in onze webwinkel Jetamia.

Helios: Ik heb model gestaan voor deze agouti japanner rat. Ook mijn streep loopt bijna zo recht als die van het ratje op de kaart. 
Djaman: Helios was helemaal vereerd dat hij nog een keer mocht poseren, omdat hij zo leuk bij mij kleurt. Ik ben het zwarte ratje, maar omdat ik aan het roesten ben, is ook de rat op de kaart niet helemaal zwart; in de stippen zit ook wat bruins. Zo lijk ik er best wel veel op. Op deze kaart houden we onze staarten in de vorm van een hartje.

 

Rattensnoep voor mensen
Tarkan en Tibilé: Deze Ratbag kregen de baasjes van een enge vriendin. De beschrijving van de snoepjes luidt: Jelly rat heads drippin' in blood. We denken dat het te gruwelijk is om hier een Nederlandse vertaling van te geven. Het zijn rood/zwarte dropjes in de vorm van een  rattenhoofd, en gruwelijk genoeg schijnen de baasjes ze erg lekker te vinden... Hellup!

 

snoep: yelly ratheads drippin' in blood
Nogmmm...chocoladeratten! meer rattensnoep
Jetamia: De ratjes hiernaast zijn helaas opgegeten door onze baasjes. Dat is wel jammer, want ik had ook wel een stukje willen proeven. Het zijn namelijk geen echte ratjes, maar ze zijn van chocola. En ik ben gek op chocola! Ik zou er bij wijze van spreken een moord voor doen. Ik heb ook al eens een reep gestolen en een chocoladetruffel.

 

Iggy's platenkast 
Rattus Norvegicus van The Stranglers
Iggy:
Ik denk dat de meeste rattenbaasjes wel luidkeels mee zingen met het liedje "Rat in the kitchen" van UB40, maar er is nog veel meer rattige muziek.
The Good Rats van The Good Rats
Spartacus van Triumvirat Linksboven zie je de LP "Rattus Norvegicus" van The Stranglers, een rock'n'roll band uit 1969. 
"The good rats" (rechtsboven) is een LP van een band die The Good Rats heet. Zij maakten ook andere LP's, zoals: "Rats to riches" en "Ratcity in blue".
Het ratje in de lamp hiernaast staat op de hoes van de LP "Spartacus" van de Duitse synthi-band Triumvirat. 
The Boomtown Rats is de band die bekend werd van het liedje: "I don't like Mondays". En "Ben" van Michael Jackson gaat ook over een rat. 

 

Rattenlamp
Helios: In deze rat kun je een waxinelichtje stoppen en dan is het een hele gezellige rat. Maar hij wordt dan wel warm, dus we mogen er niet mee spelen. 
De rat is ongeveer 30 cm lang en 20 cm hoog. Hij is gemaakt van metaal. 
Het blokje kaas waar de rat op zit, is niet kapot te krijgen en het smaakt ook nergens naar. Echt weer iets voor de baasjes om zo'n neprat te kopen, alsof wij ze niet genoeg aandacht geven. 

 

Ganesha 
Izumi: Ganesha is een god van de Hindoes; hij is de zoon van Shiva en Parvati. Ganesha zie je vaak afgebeeld met een rat, want de rat is het  rijdier van Ganesha. De rat van Ganesha, die Mooshikom, Minjur of Akhu wordt genoemd, moet wel ontzettend sterk zijn om een olifant te kunnen tillen, dus ik denk dat hij een soort rattengod is. 
Op de foto hiernaast zit het ratje links achter het been van Ganesha. Op de foto hieronder zie je het ratje uitvergroot. Dit beeld van Ganesha heeft het baasje gemaakt, want ze vindt Ganesha erg leuk omdat hij ook gek op ratjes is.
In Deshnok in India is zelfs een rattentempel waar heel veel ratten wonen. Het brengt geluk als je in de tempel een witte rat ziet. 
Ik ben ook wit, dus ik breng ook geluk, dat wist ik niet. Mijn broer Igor brengt geen geluk, want hij heeft een smoezelige, bruine vlek op zijn neus. 

 

Waakrat
Tarkan: De baasjes hebben dit bordje boven de voordeur hangen, zodat inbrekers weten waar ze aan beginnen als ze bij ons willen inbreken. Omdat er "Betreden op eigen risico" bijstaat, zijn de baasjes niet verantwoordelijk voor ziekenhuiskosten als wij een inbreker te grazen nemen. 
Omdat ik een rexrat ben, lijkt het me erg leuk om inbrekers te vangen, maar het baasje zegt dat hier geen inbrekers komen, omdat de meeste inbrekers bang voor ratten zijn. 

 

Nepratten ~ Eigen werk van Danitsja ~ doorsnee 21 cm hoogte 12 cm

Iggy: Het echte ratje dat je op de foto rechts ziet is Rakker, van Francina en Marian van de Rat Sewer. De andere twee ratjes zijn door ons baasje gemaakt. 
Deze ratjes moesten heel stil blijven zitten, omdat ze op een bruidstaart moesten staan, maar niet van de slagroom mochten eten. Dat was heel moeilijk om echte ratjes aan te leren, dus heeft het baasje ratjes van gips gemaakt. 
Het witte nep-ratje moet Rakker voorstellen en de zwarte lijkt op Lodewijk. 

Ik vind het wel vervelend dat m'n baasje zulke dingen maakt, want dan zit ze ons heel lang te begluren. Dan zegt ze: "Iggy, klopt het dat jij een puntneus hebt en de rest van de ratjes niet?" en dan voel ik me wel een beetje gek. Ik weet namelijk alleen hoe de andere ratjes eruitzien en niet hoe ik er zelf uitzie. 


Gelukkig heeft het baasje daarna ook een standbeeld van Bruce en mij gemaakt. Ik ben het bovenste ratje. Gelukkig zei Bruce dat ik in het echt niet zulke olifantenoren heb, maar dat het baasje anders bang was dat mijn oortjes zouden kunnen afbreken met het gieten. Dan vind ik dit ook wel goed. 
Op deze foto is ons standbeeld nog niet helemaal af, want het baasje doet vreselijk lang over het beschilderen. 

Dit is het standbeeld van Bobmar (onder) en Helios. Ik ga af en toe wel even bij ze kijken. Dit knaagsporen op de rand van het beeld heb ik niet gemaakt hoor! Dat heeft het baasje zelf gedaan, dat vind ik dus wel gemeen want iedereen vindt het zonde en geeft ons de schuld. 
Dit beeld is bijna klaar. Het baasje zegt dat het beschilderen van zo'n beeld niet zo heel erg moeilijk is. Maar... dat het heel-erg-super-mega-moeilijk is om een eigen ratje precies en perfect na te schilderen. Dan gaat ze erover zeuren dat de kleur niet precies goed is. Maar dat vind ik niet zo heel belangrijk, want ik herken Helios en Bobmar er wel in. 

Op het ART-gedeelte kun je lezen hoe dit beeld tot stand is gekomen. 

 

Gipsratjes ~ hoogte 9 cm ~
Bruce: Ik vind mijn eigen standbeeld mooier, maar mensen schijnen deze ratjes ook wel leuk te vinden. Mijn baasje wel. Deze gipsmal kreeg ze van Erik en dat vond ze erg leuk. Daarna is ze nog meer met gips gaan doen. 

Net als Iggy, hebben alle ratjes een puntneus, behalve het ratje links. Zijn neus was eraf gevallen bij het gieten en toen heeft het baasje hem een normale rattenneus gegeven. 
Ik vind het maar raar dat de ratjes kleertjes aan hebben, zo kan je toch niet zien wie een japannerrat is en wie niet?

 

Rattengedicht
Boris: Grizz kwam ooit eens aanlopen met allemaal papiertjes om in ons slaaphuisje neer te leggen. Later bleek dat tussen de aangeknaagde papiertjes een culturele uiting van één van onze baasjes lag. Het bleek ook nog over ratten te gaan...
Grizz:
Om de surfers op deze website een plezier te doen heb ik een Nederlandse vertaling gemaakt. Wel moet ik van het baasje zeggen, dat ze het niet leuk vind als je dit gedicht zonder haar toestemming publiceert op je eigen website, in een clubblad, schoolkrant of iets dergelijks. Ik denk dat ze wil dat je eerst toestemming vraagt door haar een e-mailtje te sturen.

 

Fred the rat

My only friend in this world is a rat
I love him and his name is Fred
Wherever I go, Fred is always by my side
Whenever Fred is with me, I feel allright

Fred is old and very wise
He's the only one in this world
who treats me nice
I'll be alone again when he dies...

Fred
The rat
Only friend I ev
er had
I feel bad
And I am sad
Because Fred is dead

Fred de rat
(Nederlandse vertaling)

Mijn enige vriend op aarde is een rat
Ik houd van hem, en zijn naam is Fred
Waar ik ook ga, Fred is altijd bij me
En wanneer hij bij me is, voel ik me goed

Fred is oud en heel erg wijs
Hij is de enige op de wereld
die me goed behandelt
Ik zal weer alleen zijn als hij dood gaat

Fred
De rat
De enige vriend die ik ooit had
Ik voel me slecht
En ik ben verdrietig
Want Fred is dood

Klik op de rat voor meer rattenanimaties

klik hier om terug te gaan

klik hier om naar boven te gaan

klik hier om verder te gaan


HOME