wat staat er op ons boodschappenlijstje?

Danitsja's

Rattensnoep

De rattensnoeptest: 
een test door en voor ratten! 
Voorzien van deskundig commentaar 
door Tarkan en Tibilé. 


Er is een nieuwe pagina met rattensnoep bijgekomen, omdat onze 
andere ratten ook heel graag een pagina over rattensnoep wilden maken. 

Tarkan en Tibilé: Wij hebben net zo lang gezeurd tot wij een stuk over onze favoriete hobby mochten schrijven. Onze hobby is natuurlijk eten. De baasjes denken dat het puur eigenbelang is, maar wij willen vooral andere ratten (en hun baasjes) laten genieten van heerlijke rattenlekkernijen.
Wij hopen dat rattenbaasjes voortaan alle winkels af speuren naar rattensnoep.  Toen onze baasjes met ons idee instemden, hebben ze een hele 

wij zijn rattensnoepexperts

voorraad rattensnoep gekocht, en wij mochten alles proeven... Wow! Hieronder kun je alle snoepjes zien die we getest hebben. 

 


Yoghurtsnoep  
Tarkan: In één woord: overheerlijk! Ik probeer natuurlijk altijd om twee snoepjes te pakken. Voor zo'n snoepje doe ik alles! Als de baasjes met blikje vol met yoghurtsnoep schudden, dan ren ik snel naar mijn kooi en klim naar de eerste verdieping. Ik krijg dan altijd een snoepje! Ook als de baasjes niet met het blikje schudden, ren ik af en toe naar de kooi en klim ik erin, maar de baasjes snappen maar niet dat dit mijn manier is om om een snoepje te vragen. Soms zou ik willen dat ik kon praten, dan zou ik de hele dag om yoghurtsnoepjes vragen...
Tibilé: Die gekke Tarkan toch! Maar goed dat hij niet kan praten, want ik zou gek worden van zijn gezeur... Zelf ben ik natuurlijk ook helemaal wild van yoghurtsnoep. Er zijn heel veel verschillende smaken en honden en mensenkinderen vinden ze vaak ook lekker!

 

Red Power snoep
Tibilé: Deze snoepjes noemen wij rode bietensnoepjes, want daar smaken ze naar. Voor deze snoepjes slooft Tarkan zich natuurlijk weer enorm uit. Als hij één snoepje krijgt, dan blijft hij bedelen om een tweede. Ook schept hij soms enorm op dat hij wel vier bietensnoepjes heeft gekregen. En als ik dan vraag waarom hij niet vijf snoepjes kreeg, zegt hij dat er niet meer in zijn bekje pasten! In mijn bekje passen vast wel vijf snoepjes, maar ik vind het beneden mijn waardigheid om te gaan schooien.
Tarkan:
Ik ben geen schooier hoor! Ik pak de snoepjes alleen omdat de baasjes het zo leuk vinden om ze te geven. Tibilé heeft sinds kort ook geleerd om twee snoepjes te pakken, maar dat gaat nog niet zo heel goed. Na één snoepje draait hij zich vaak al om, waarop de baasjes beginnen te roepen en te schreeuwen. Vaak komt hij dan wel terug voor het tweede snoepje, maar hij is te eigenwijs om de baasjes een plezier te doen. Tegen mij zegt Tibilé dat hij niet afhankelijk wil zijn, maar intussen pakt hij wel altijd mijn snoepjes af!

Ratt'n'Roll
Tibilé: Dit zijn de meest swingende snoepjes die we kennen en ze smaken naar kaas. Ik rook natuurlijk meteen dat ze heerlijk waren, maar Tarkan durfde maar een paar hapjes te nemen. De baasjes dachten al dat Tarkan ze niet lekker vond, maar de dag erna wilde hij ze ineens wel heel graag!  
Tarkan:
Deze snoepjes zijn echt heerlijk, maar ik ben toch altijd voorzichtig met nieuw voer. Stel je voor dat je na het eten ervan ineens buikkrampen krijgt of haaruitval. Mij niet gezien hoor! Maar Tibilé is zo'n schrokop, die denkt daar niet eens over na!
Bonbinos
Tarkan: Deze snoepjes smaken ook naar kaas en ze zijn heel erg knapperig. Natuurlijk zijn ze heerlijk! Volgens mij vind ik alle snoepjes lekker! Behalve bananensnoepjes misschien, want banaan vind ik niet lekker.
Tibilé:
Ik zou bananensnoepjes heerlijk vinden, maar die hebben de baasjes niet kunnen vinden. Maar Bonbinos zijn ook lekker en ook nog eens calorie-arm, dus we mogen er best  veel van hebben. Onze baasjes verstoppen ze vaak in onze kooi, zodat we alle verstopplekjes in de gaten moeten houden.
Krokantjes
Tarkan:
De baasjes zeggen dat deze snoepjes heel goed voor onze tanden zijn. Ik vind ze best wel lekker en er liggen altijd wel een paar Krokantjes in onze kooi. Misschien dat ik daarom de voorkeur geef aan andere snoepjes, want Krokantjes weet ik altijd wel te vinden.
Tibilé:
Ik vind deze knabbels heel erg lekker. Soms hebben de baasjes wel vier Krokantjes in hun hand, en dan haal ik ze één voor één op. Tarkan doet net of hij ze niet lekker vindt in de hoop dat hij dan een yoghurtsnoepje krijgt, maar als de baasjes slapen vindt hij ze heerlijk.
De baasjes:
Wij geven de ratten iedere avond een aantal krokantjes om op te knabbelen. Eén keer waren ze uitverkocht, en toen begon onze rat Grizz spontaan aan meubels te knagen... Krokantjes voorzien dus goed in de knaagbehoefte van een rat.
Mc Corn
Tibilé: Een Mc Corn is bijna net zoiets als een Krokantje, maar dan veel groter. Goed voor onze tandjes dus. s' Avonds krijgen we altijd een paar Krokantjes, maar ik zou veel liever elke avond een paar Mc Corns krijgen!  
Tarkan:
Ik ook! Helaas kunnen baasjes zo'n Mc Corn ook in tweeën breken, iets wat ik minder leuk vind. Het is namelijk heel avontuurlijk om met zo'n lange staaf in je bekje te lopen. Je moet natuurlijk wel oppassen, want met zo'n Mc Corn in je bek ben je een stuk breder. Het is moeilijker om dan door het gat naar de bovenste verdieping te kruipen, maar na een paar keer proberen lukt het vaak wel. En als het niet lukt knabbel ik er gewoon eerst een stukje af!
Fancy cakes
Tibelé: Dit is heerlijk!!! Op mijn verjaardag wil ik dit zeker eten!  
Tarkan:
Ik ook!!! Maar helaas gaat Tibilé er altijd met het cakeje vandoor, en dan durf ik het niet af te pakken. Gelukkig pakken de baasjes het altijd weer van Tibilé af, zodat ik ook een helft krijg.  
De baasjes:
Dit cakeje kan je heel handig met kartonnen lipjes aan de tralies van de kooi hangen. Maar Tibilé begint altijd zo aan het cakeje te rukken en te trekken, dat hij het supersnel los heeft en ermee vandoor gaat!Voor mensenbegrippen is de cake vrij droog en dus niet echt iets om je visite voor te zetten :-).
Raggets
Tarkan: Hierin zitten allemaal zaden en andere lekkere dingen. Het is bijna een knabbelstaaf, maar dan in plakjes. Ze zijn ook best wel zwaar als je ze naar een veilig plekje wilt dragen.
Tibilé: Als ik een Ragget krijg, neem ik die snel mee naar een veilig plekje. Want stel je voor dat Tarkan ineens denkt dat mijn Ragget lekkerder is... En als Tarkan na een poosje uitgeknabbeld is, dan breng ik ook zijn Ragget naar mijn veilige plekje.
Knabbelstaven
Tibilé: Er zijn veel knabbelstaven speciaal voor ratten. Omdat er zoveel zijn, weten we nog niet echt welke de lekkerste is. Eigenlijk zijn ze allemaal heel erg lekker.
Tarkan:
En onze tanden slijten er ook van. We moeten de lekkernijen eerst van de staaf afknabbelen voor we ze kunnen eten, en de baasjes hangen de knabbelstaven ook nog op de meest onmogelijke plaatsen in onze kooi.

 

Knaagblok
Tibilé: Er hangt altijd een knaagblok in onze kooi. Dit is ook wel nodig, want af en toe krijg ik een enorme behoefte om te gaan knagen. Ook is het heerlijk om je agressie af en toe op kwijt te kunnen. We hebben al verschillende knaagblokken gehad, maar die met het konijnengezicht erop vond ik de leukste, alhoewel we dat gezichtje er snel afgeknabbeld hebben.
Tarkan:
Er is ook een knaagblok speciaal voor ratten, maar er zat geen ijzerdraadje aan... Omdat het toen op de vloer lag, heeft Tibilé er een keer overheen geplast. Daarna vond ik het knaagblok lang zo lekker niet meer. Daarom krijgen we nu altijd een knaagblok voor andere knaagdieren waar wel ijzerdraadjes aan zitten. En die zijn net zo lekker.

Wortelbroodje
Tarkan: Een wortelbroodje vinden we heerlijk, en ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren en smaken. Soms zitten er ook sesamzaadjes of iets dergelijks op. Lekker dus.
Tibilé:
Maar jammer genoeg is zo'n wortelbroodje te groot om door de opening van ons huisje te passen. Dus moeten we er eerst heel veel van afknabbelen tot het past. Maar dat gaat gelukkig heel snel omdat het broodje zo lekker luchtig is.
Eindconclusie:
Tibilé: Omdat wij, net als de meeste ratten, echte snoepkonten zijn, vonden we bijna al het rattensnoep even lekker. Maar om toch met een eindconclusie te komen, moet ik zeggen dat yoghurtsnoep mijn favoriet is! De Fancy Cakes vond ik ook superheerlijk, en daar hoop ik binnenkort nog veel meer van te eten!  
Tarkan:
Ik vind yoghurtsnoep ook nog steeds het allerlekkerst. En daarna houd ik ook erg van Red Power en Fancy Cake. Maar ik vind het ook fijn als we af en toe wat anders krijgen.
Tevens ben ik er achter gekomen dat op elke verpakking een voedingsadvies staat. En ik heb berekend wat we elke dag mogen eten, namelijk: 1-3 yoghurtsnoepjes, 1-2 eetlepels bietensnoepjes, 1-3 Ratt'n'Rolls, tot 10 Bonbinos en Krokantjes, 2 knabbelstaven en een cakeje per week, en af en toe ook nog Raggets.

Tibilé:
Maar zoveel snoepjes mogen we niet van onze baasjes. En eigenlijk hebben ze wel gelijk, want als we zoveel snoepen laten we ons voer staan. Bovendien bevatten sommige snoepjes suiker, wat slecht voor onze tanden is. En we kunnen er heel erg dik van worden, wat ook niet goed voor ons is. Helaas...


Met dank aan onze baasjes die alle snoepjes voor ons kochten
Tarkan en Tibilé

Bobmar: help! Helios probeert mijn snoepje te stelen!

Klik op Verder voor nog meer rattensnoep!

klik hier om terug te gaan

klik hier om naar boven te gaan

klik hier om verder te gaan


HOME