Danitsja's
S C H R I J F S E L S


Klik op de banner om mijn schrijfwebsite te bezoeken


Nieuwe hobby

Eigenlijk had ik al genoeg hobby's, maar ik heb er een nieuwe bij: schrijven.  

De rattenverhaaltjes op het Rat-gedeelte van deze website waren mijn eerste stappen op het schrijverspad. Door de vele leuke reacties, vatte ik moed om meer verhaaltjes te schrijven. Meestal belandden die onaf in een la, omdat ik door mijn vele hobby's last heb van chronisch tijdgebrek. 


Dat veranderde toen ik me vastbeet in een verhaal dat werd geïnspireerd door mijn stabij(na) Bobby. Hiervoor heb ik zijn alter-ego in het leven geroepen: een stoere vampierjagershulphond. Het verhaal draait niet alleen om honden, bloed en staken, want ook de liefde speelt een belangrijke rol. 

Mijn andere hobby's en deze website hebben veel te lijden gehad onder het schrijven, hoewel schrijven te vergelijken is met iedere andere creatieve hobby. Na het uitwerken van de ruwe schets zijn er scènes die nog een likje verf nodig hebben en  anderen worden bijgeschaafd, geplamuurd en gepolijst. 

Nieuwe website
Speciaal voor mijn nieuwe hobby heb ik een website gemaakt die over mijn verhaal gaat. Uiteraard vind je hier ook foto's van Bobby, de muze die me aanzette tot het schrijven van dit verhaal. In een weblog zal ik regelmatig mijn vorderingen posten.

Eerste publicatie
In mei 2008 is de verzamelbundel "De oogst van 2007" verschenen, waarin twee 'elfjes' van mijn hand rondfladderen. Elfjes zijn korte gedichtjes van elf woorden volgens het volgende stramien:

1
2 3
4 5 6
7 8 9 10
11

Elfje
geen sprookjeswezen
maar een gedichtje
van slechts elf woorden
Elf
De bundel wordt uitgegeven door De Lege Ton van Diogenes ( www.legeton.be ), alwaar de boekjes ook kunnen worden besteld. 
Schrik niet als je op Publicaties klikt en een foto van Bobby tegenkomt! 


Wat voor verhalen schrijf ik?
De aandachtige lezer van mijn site zal niet verbaasd zijn dat ik vooral fantasy- of griezelverhalen schrijf. Ik schrijf voor kinderen, omdat ik zelf ook nog steeds gek op kinderboeken ben, vooral verhalen over bovennatuurlijke dingen, zoals spoken, vampiers, weerwolven of mensen en dieren met bijzondere krachten.
Griezelverhalen lenen zich ook uitstekend om af en toe een ratje voorbij te laten trippelen.

omhoog

 
home