Danitsja's

D I V E R S E N

Naast gips en papier-maché werk ik soms met andere materialen. 
Op deze pagina zie je onder andere een paar kasten die door Erik en mij zijn ontworpen en gemaakt. 

 

Zonnekast
Bij het uitzoeken van meubels kwamen we erachter dat we een zeer aparte èn erg dure smaak hebben. Vandaar dat we uiteindelijk besloten om dan maar zelf onze droomkast te bouwen, iets dat ook veel vriendelijker voor ons budget was.

Samen met Erik heb ik deze kast ontworpen en gemaakt, waarbij ik me vooral bezig heb gehouden met het figuurzaagwerk ;-). 
De kast is ongeveer 1.85 m hoog en gemaakt van MDF en triplex. 

Met een houtnerfstructuurkam hebben we het MDF een echt houten uiterlijk gegeven. 
De donkere delen zijn van gebeitst triplex. De ronde slotplaat in de zon is ook van triplex en met bronskleur afgewerkt. 

Dit is de eerste grote kast die we zelf hebben gebouwd en we zijn er heel trots op. 
Er zitten ook een paar minpuntjes aan, bijvoorbeeld dat de lade onderin niet goed open kan en dat de kast vrij zwaar is. En pas na het bouwen, bedachten we dat de sierlijke poortjes onderin niet bijzonder handig zijn als je ratten als huisdier hebt ;-). 
Germanenkast
Dit is onze computerkast. Omdat de kast in de woonkamer staat, was een belangrijke eis, dat onze ratten geen schade kunnen aanrichten als ze loslopen tijdens het computeren. 

De kast is gemaakt van mdf, triplex en timmerpanelen. Het zilverkleurige paard op de voorkant is Sleipnir, een mythologisch paard uit de Germaanse cultuur. 
In de bovenrand zit in het midden een zilveren helm en daarnaast zijn Mjölnir (de hamer van Donar) en een zwaard gegutst. 

In eerste instantie is met een houtnerfstructuurkam een laag blauwe beits aangebracht. Helaas was de blauw erg donker, waarna we de kast toch maar egaal paars (mijn lievelingskleur) hebben gemaakt. Daarna is zilververf over de paarse verf gewreven, waardoor je de structuur van de met de houtnerfstructuurkam aangebrachte verf weer heel mooi en subtiel terugziet.  
Dit is de binnenkant van de kast. 
Links op de deur is schoolbordverf aangebracht en op de rechterdeur zit een prikbord. Er is een uitschuifbaar tableau voor het toetsenbord en de muis. 
Er zijn twee planken in aangebracht, die wel met de blauwe beits zijn beschilderd. De kast is aan de binnenkant kamilleblauw (of kamillepaars). 

Onder de helm hangt een halogeenlamp, maar deze hebben we toch weer weggehaald, omdat ik het licht te fel vond. 
Onderin staat mijn (ook kamillepaarse) computer. Er is een houten frame met gaas over mijn computer vastgemaakt, zodat de ratten niet bij de kabels achter de computer kunnen komen. 
De computer staat op een verhoging, zodat er iets minder stof in kan komen. 


 

Diverse materialen

De windchime is gemaakt van in stukken gezaagd bamboe en daarna beschilderd.

De lamp heb ik eerst half gesloopt en later met sterrenbeelden beschilderd.

 

Linoleumstempels

13x6 cm 13x6 cm 7x7 cm 9x8 cm

9x7 cm

6x6 cm
8x9 cm 5x5 cm 4x8 cm 9x5 cm
5x5 cm

Deze stempels zijn gegutst in linoleum. Ik heb ze gebruikt voor het beschilderen van kastjes, dozen, spiegels, bloempotten, kaarten, sierranden, op muren, t-shirts, rattenkooien enz. (een mooie stempel is dus altijd handig!).