Vampirella – 248 woorden

Dit verhaal werd in 2008 gepubliceerd in Opzij naar aanleiding van een schrijfwedstrijd met als opdracht:
Word je al jaren gekweld door een geheim verlangen? Zou je dat eigenlijk heel graag eens willen delen met de buitenwereld? Hier is je kans. Schrijf in maximaal 250 woorden een geestige of ontroerende bijdrage over jouw heimelijke – grote of kleine – wens.

Vampirella

Het is niet zo dat ik al jaren word gekweld door een geheim verlangen. Mijn wensdroom is zo irreëel dat het verontrustend zou zijn als hij uitkwam. Vergeleken met die van mij, lijken de heimelijke fantasieën van mijn vriendinnen bereikbare idealen, hoewel de wetten der kansberekening niet in hun voordeel spreken.
Rianne droomt ervan om zakenvrouw van het jaar te worden, Maria wenst een knappe miljonair te trouwen, Jenny smacht naar een ontmoeting met Johnny Depp en Cassandra zoekt het nog hogerop, zij zou willen stralen in grote Hollywoodproducties.

Mijn verlangen kennen ze niet. Ze zouden ongetwijfeld lachen om mijn kinderlijke naïviteit, want al sinds mijn prille jeugd koester ik dezelfde wens. Wellicht lacht u er niet om. U kent me immers niet.

Als ik op een dag mijn klerenkast opruim, wil ik een geheime deur vinden. Eentje die zilverzacht opgloeit als ik hem verwonderd aanraak. Aarzelend zou ik mijn voet over de drempel zetten en de planken van het dek van de Black Pearl onder me voelen. Of de draaiende trappen in het kasteel van ’s werelds beroemdste tovenaarsleerling.

Een heldin zou ik zijn, op een gevleugeld wit paard. Of een adembenemende vampirella met bovennatuurlijke krachten. Fantasiewerelden zouden aan mijn voeten liggen, maar ook het verleden en de toekomst. Ik zou Elvis ontmoeten, Heathcliff en Dracula.

En als ik daarna terugkeer in mijn vertrouwde klerenkast, zou er in werkelijkheid nog geen minuut zijn verstreken.

Herkent u dit? Heeft u misschien zo’n kast? Geld speelt geen rol.

© 2008-2023, Danitsja Kors