banner


Hier vind je boeken waarvan een eerste versie tijdens een Zinniger Zinnen Schrijfmarathon werd geschreven.

Op dit moment zijn 20 marathonverhalen uitgegeven als boek, 1 verscheen als kort verhaal in een bundel, 1 werd opgevoerd als musical en 1 werd gepubliceerd als losse columns.


De Zinniger Zinnen Schrijfmarathon wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd via het Zinniger Zinnen forum .
Deelnemers publiceren een maand lang dagelijks 750 tot 1000 woorden van hun verhaal op het besloten marathonforum. Ook lezen ze dagelijks een aantal andere verhalen mee, voorzien die van feedback en beantwoorden eventuele vragen van de schrijver.
Door de uitwisseling van feedback (en aanmoedigingen!) tijdens het schrijven is het een leerzame, gezellige en productieve manier van schrijven.

Download gratis verhalenbundels van Zinniger Zinnen Schrijvers op: www.zinnigerzinnen.nl
Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van boeken van leden en alle evenementen van het Zinniger Zinnen forum, een forum voor en door schrijvers.
Nieuwsgierig geworden? Op ons forum vind je meer informatie over onze schrijfgroep: http://forum.zinnigerzinnen.nl
De marathons van 2018, 2017 en 2015:
Zinniger Zinnen schrijvers werken hard aan verhalen die ze in deze marathons schreven.
<<nog even geduld a.u.b.>>De marathon van 2016:
Alya - Hay van den Munckhof
Hay van den Munckhof - Alya
Dit is het eerste deel van een tweeluik over de veertienjarige Alya. In het islamitische Cordoba van het jaar 842 beheerst Alya de talen van alle omliggende landen. Dankzij Oncha, haar slavin uit Navarra, spreekt zij zelfs het Frankisch van de koninkrijken in het noorden. Als dat de emir ter ore komt, blijkt Alya's gave niet alleen een zegen te zijn. Zeer tegen de zin van haar vader stuurt de emir Alya als tolk mee met een gezantschap naar het christelijke Navarra. Dat wordt het begin van een barre tocht, die Alya dwars door het negende-eeuwse Europa voert.

ISBN: 9789023953593
https://hayvandenmunckhof.nl

De marathon van 2014:
Ingrid BilardieDeJessyDraak
Ingrid Bilardie - De Jessy Draak
- deel uit De Drakendokterserie -

Gideon de Draak kan niet meer naar huis. Onmogelijk. De nieuwe buurvrouw maakt veel te veel kabaal. Ze jammert en ze jankt, ze steunt en ze kreunt. 
Killian de drakendokter moet ontzettend zijn best doen om uit te vinden waarom de nieuwe buurvrouw zo huilt. Dat Itshoe de babydraak ondertussen stoute streken uithaalt, helpt natuurlijk niet!
Gelukkig kan Killian wel rekenen op de hulp van zijn katten Netty en Pluis. Want een ding is zeker: hier is een damesdraak die hulp nodig heeft!

ISBN:9789492593054
www.ingridbilardie.nl

Historische Verhalenbundel 2017
Doortje Stam - Tussen tijden van vlaggen
- kort verhaal in de bundel Historische Verhalen 2017 -

Zwartsluis, 1813. De Kozakken naderen en de jonge Jacob Broek krijgt een bijzondere opdracht. Zal dat helpen om een eind aan de Franse bezetting te maken?

Tussen tijden van vlaggen verscheen in de bundel Historische Verhalen 2017 van Uitgeverij Historische Verhalen en is ook te lezen op:

https://www.historischeverhalen.nl/tijden-vlaggen-doortje-stam/


zand en zilver
Marleen Schmitz - Zand en zilver

Tennisster Monica is al jaren bezig met de moeizame oversteek naar het profcircuit en zet daar alles voor opzij. Ze raakt bevriend met Joost en Niels, twee fanatieke hardlopers en ze trainen samen. Maar dan gebeurt er iets vreselijks, dat heel haar verdere leven zal bepalen.

ISBN: 978 94 019 0480 3
www.marleenschmitz.nl
MariskaKoolGillendeLinda
Mariska Kool - Gillende Linda

- musical -

Een moeder en haar dochter verhuizen van Amsterdam naar de nieuwbouwwijk van Arnhem. Dat een provinciestadje helemaal niet zo rustig en vriendelijk is, daar komen ze al snel achter.

De musical werd opgevoerd in juli 2015. Aan de boekversie wordt nog gewerkt.

www.mariskakool.nl

De marathon van 2013:
Fleur en Avril 2
Sabarinde en Pluisebol - Fleur en Avril - 4ever
- tweede deel van een serie -

De twaalfjarige vriendinnen Fleur en Avril wonen niet meer in hetzelfde land. Avril is met haar ouders en broertje naar Australië geëmigreerd en Fleur is in Nederland achtergebleven. Ze proberen allerlei manieren te vinden om weer bij elkaar te zijn en richten zelfs de Bond Against Moving Teenagers op.
Fleur is ten einde raad als ze hoort dat Avril zich opgesloten heeft en besluit de Nederlandse pers in te lichten, met alle gevolgen van dien.

ISBN: 978 94 917 7717 2
http://fleurenavril.nl
columnsDoortjeStam
Doortje Stam - columns

Als experiment werden dit jaar tijdens de marathon ook columns geschreven. Doortje Stam schreef ze naar aanleiding van foto's die ze iedere dag maakte.
Veel columns verschenen in de digitale krant van Brederwiede, waar ze geruime tijd columniste was.

www.brederwiedekrant.nl

De marathon van 2012:
de sleutel
Evelyne Gorter - De sleutel

De jonge journaliste Marian Hoekstra erft het huis van haar oma. Het pand is oud en nodig aan een opknapbeurt toe.  Ze schakelt een aannemer in om haar hierbij te helpen. Wanneer Marian net haar intrek in het huis genomen heeft ziet ze ’s nachts vreemde lichtflitsen in het bos en gaat ze op onderzoek uit. 

ISBN: 978 94 917 7703 5
Grote letter uitgave: ISBN: 978 94 917 7735 6
www.evelynegorter.nl
tussen twee grenzen
Marleen Schmitz - Tussen twee grenzen

In de grensregio tussen Nederland en Duitsland ervaren mensen geen duidelijke scheidslijn. Er heerst een gelijksoortige cultuur, men spreekt hetzelfde dialect en er wordt over en weer getrouwd, gewerkt en gefeest. Zelfs de grens is hier al meermalen verplaatst.
Jakob is in 1940 grenswachter aan de Nederlands-Duitse grens, zijn zoon Rudolf internationaal vrachtwagenchauffeur en anno nu steekt de jonge Willemijn de grens over (en weer) voor de liefde.

ISBN: 978 90 205 3334 7
www.marleenschmitz.nl


De marathon van 2011:
de haven en de helden
Inge de Bie - JESS - de haven en de helden
- tweede deel van een serie -

Smartie, Job, Engel en de pikzwarte hond Sint gaan op zoek naar een mast voor de JESS om lekker te kunnen zeilen als het weer lente is. Wat begint als een onschuldige onderneming, verandert in een meeslepend avontuur.
Ze trotseren herfstige stormen, een griezelige schuur en een vervelende vrouw en dwalen in het donker over een afgelegen haventerrein. Wat doet die verlaten zeecontainer daar en waarom duikt die zwerver steeds weer op?

ISBN: 978 90 443 3234 6
www.ingedebie.nl
Boom Beuk
Doortje Stam - De geheimen van Boom Beuk

‘De geheimen van Boom Beuk’ is een voorleesboek met verhalen voor peuters en kleuters. Elk verhaal eindigt met een gedichtje.

Weet je wie Elfje Zelfje is?
Ze is een klein en eigenwijs elfje, woont in het dierenbos en wil iedereen helpen.
Maar dat lukt niet altijd.
Gelukkig is daar Boom Beuk; een oude wijze boom.
Zij geeft raad en helpt.
Soms laat zij Elfje Zelfje en dieren zelf een oplossing bedenken.

ISBN: 978 94 918 8615 7

De marathon van 2010:
twee zussen drie levens
Marleen Schmitz - Twee zussen, drie levens

Vera schrikt als haar vriend met het voorstel komt te gaan samenwonen. Hij laat haar een leuk huisje zien, maar zover is ze nog niet. Ze wil ooit wel settelen, maar nu nog niet, en daarbij: is hij wel de ware? De onrustige tijd door de nierziekte van haar zusje ligt nog maar net achter haar. Vera besluit zich op haar carrière te richten.

ISBN: 978 90 597 7860 3
www.marleenschmitz.nl
de boot en de engerd
Inge de Bie - JESS - de boot en de engerd
- eerste deel van een serie -

Job woont met zijn ouders, de pikzwarte hond Sint en zijn nicht Smartie op een woonboot midden in de stad. Het is een gezellige bende.
Smartie krijgt voor haar tiende verjaardag een wel heel bijzonder cadeau, een oud bootje: de JESS. Helemaal geweldig natuurlijk, maar waarom doet de oud-eigenaar zo vreemd? Hij sluipt rond in het holst van de nacht en breekt zelfs in.
Job, Smartie en Sint ontdekken een groot geheim. Gelukkig krijgen ze hulp van een nieuwe jongen uit de klas, want het oplossen van het mysterie zorgt voor heel veel spannende momenten…

ISBN: 978 90 443 3039 7
www.ingedebie.nl
De marathon van 2009:
de ingreep
Jacqueline Servais - De ingreep
- uitgave in eigen beheer -

'De Ingreep' is een indrukwekkende reconstructie van een elf jaar durende letselschadeprocedure, verweven met de manier waarop juristen en medici in deze materie optreden.
Maar vooral is het een verhaal over een vrouw die zich niet neerlegt bij de situatie en vecht voor haar zelfstandigheid.

ISBN: 978 90 484 1398 0
Jacqueline Servais


De marathon van 2008:
de zucht van de moor
Marjet Maks - De zucht van de Moor

Hessel en Sanne zijn op vakantie in Spanje. Tijdens een wandeling verdwalen ze in de vallei La Alpujarra en ontmoeten een excentriek echtpaar in een ruïne. Hier brengen ze de nacht door. Onder invloed van een hallucinerend middel ontmoet hij een Moorse boer, die zijn dode vrouw bij zich heeft. Hij raakt door hem gefascineerd zonder te weten dat hij oog in oog staat met Boabdil, de laatste sultan van Granada, die in 1492 werd verbannen door het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella.

ISBN: 978 90 788 4047 3
www.schrijfmaks.raya.org
biertje Casper
Marleen Schmitz - Biertje, Casper?

Het is bedoeld voor jongens en meisjes van 10-13 jaar. Naast het verhaal zit er achter in het boek een extra gedeelte met tips, weetjes en adressen over alcohol.
Het verhaal begint op het moment waarop Casper, een dertienjarige jongen, een doos met jonge hondjes vindt. Hoe graag hij ze ook wil houden, het mag niet. Dan leert Casper twee stoere jongens kennen.

ISBN: 978 90 8560 554 6
www.marleenschmitz.nlFleur en Avril
Pluisebol en Sabarinde - Avril en Fleur - 2Far
- eerste deel van een serie -

In 2 Far, het eerste deel van de serie Fleur en Avril moeten de twee elfjarige vriendinnen afscheid van elkaar nemen als Avrils ouders besluiten naar Australië te emigreren. Avril weigert zich aan te passen aan haar nieuwe land.
Als blijkt hoe moeilijk Avril het heeft in Australië besluit Fleur naar haar toe te gaan en loopt weg van huis.

ISBN: 978 90 818 8777 9
http://fleurenavril.nl
vakantie met twee krukken
Jacqueline Servais - Vakantie op twee krukken
- uitgave in eigen beheer -

Vakantie dagboek 2007, een vakantie die anders afliep dan gepland. Met dank aan de ANWB voor de perfect verzorgde thuisreis.

Jacqueline Servais


pierewiet
Fabien van Kempen - Pierewiet sluiten? Dat nooit!

Pierewiet is een dierenopvang. Maar ook een beetje een dierentuin. En een therapiecentrum. En soms is Pierewiet zelfs een insectenrestaurant, als de lessen ‘koken met insecten’ worden gegeven. Bij Pierewiet is altijd wel iets te beleven, en daarom vindt Splinter het super dat zijn papa er de baas is. Zijn vader weet alles van griezelige dieren, maar niets van papierwerk. Die nieuwe en strenge ambtenaar Piet Jansen helaas wel.

ISBN: 978 90 448 1601 3
www.fabienvanderham.nl
sneeuwwit
Ingrid Bilardie - Dwaalwit
- verschenen in de bundel Sneeuwwit -

Spannende verhalen over sterke vrouwen in unieke en soms verontrustende situaties.
Het telt vier verschillende verhalen in winterse sferen, waarvan twee de lengte hebben van een novelle. Alle vier de vrouwelijke hoofdrolspeelsters maken hun eigen reis van onwetendheid en inzicht door het veld van schuld en onschuld.

ISBN: 978 94 910 7401 1
www.ingridbilardie.nldierenroof
Inge de Bie - Dierenroof

Dieven hebben het gemunt op kinderboerderij De Beestenberg. Er is al een geitje weg en nu zijn er ook nog twee bejaarde papegaaien verdwenen. De politie heeft geen enkel spoor kunnen ontdekken en nu zoekt niemand die arme beesten meer. Dat kan natuurlijk niet!
Veerle, Bart, Juul en Haidar laten het er niet bij zitten en gaan op onderzoek uit. Ze spioneren, luisteren gesprekken af, zoeken, sluipen door bosjes en stellen vragen. Maar als ze hadden geweten hoe spannend het zou worden…

ISBN: 978 90 443 2653 6
www.ingedebie.nlDe marathon van 2007:
sneeuwwit
Ingrid Bilardie - Sneeuwengel
- verschenen in de bundel Sneeuwwit -

Spannende verhalen over sterke vrouwen in unieke en soms verontrustende situaties.
Het telt vier verschillende verhalen in winterse sferen, waarvan twee de lengte hebben van een novelle. Alle vier de vrouwelijke hoofdrolspeelsters maken hun eigen reis van onwetendheid en inzicht door het veld van schuld en onschuld.

ISBN: 978 94 910 7401 1
www.ingridbilardie.nl
broodje koosburger
Inge de Bie – Broodje Koosburger

Wat doe je als je moet verhuizen naar een nieuwbouwwijk in Koosburg en daar helemaal geen zin in hebt? Maartje, Guus, Wouter en Nina weten het: ze richten een geheime club op en zweren dat ze

1 Nooit, maar dan ook echt nooit, vrienden zullen maken in Koosburg.
2 Altijd, maar dan ook echt altijd, alleen maar samen spelen.
3 Nooit, maar dan ook echt nooit, Koosburg leuk zullen vinden.

ISBN: 978 90 443 2291 0
www.ingedebie.nl
ZZDeze website is een initiatief van Schrijfgroep Zinniger Zinnen.

Heb je een boek uitgegeven dat in een van onze schrijfmarathons is geschreven, dan plaatsen we het graag in de lijst.
Contact opnemen kan via onze Facebookpagina of via ons e-mailadres (bekijk daarvoor de FAQ op ons forum).

Het Zinniger Zinnen Team wenst alle schrijvers die bezig zijn om een plekje in deze lijst te veroveren heel veel succes (go, go, goooo!)

© 2015-2018: het Zinniger Zinnen Team & Jetamia